Zongoraoktatás

pianoAhány ember, annyi féle motiváció. A zenében kissé mindenkinek más a célja. Van, akit csak a zeneelméleti része foglalkoztat, van, aki darabokat szeretne eljátszani a hangszeren, van, aki zenét szerez, van, akit a komoly és van, akit a könnyűzene érdekel. Egy azonban közös: a zene iránti szeretet.

Feladatomnak tekintem, hogy tanítványaimat hozzásegítsem e különféle célkitűzéseik eléréséhez, amit az évek során szerzett szakmai tapasztalataimon túl a zenéhez való hozzáállásom, a sokoldalúságom is lehetővé tesz. Adottak a körülmények ahhoz, hogy az órák során mindenki megtalálhassa a maga-maga számítását és azzal foglalkozzunk, ami a valódi érdeklődési körébe tartozik. Mindenki más megközelítést kíván, így óráim teljesen egyénre szabottak.

Arra törekszem, hogy a tudásanyagban is egymásra épülő óráim könnyen érthetőek legyenek, még akkor is, ha az adott témakör meglehetősen komplex. Minden összetett tudásanyag hátterében egyszerűbb mechanizmusok állnak, amelyekre alapozni tudunk.

A hitvallásom szerint az elért eredményeket a nálam tanulók maguknak köszönhetik, de egy jó tanár támogatása azonban igen fontos. Személyemre úgy tekintek oktatóként, mint aki megmutatja a helyes irányt és azt, hogyan kell a következő célig megtenni az utat. Ezeket a lépéseket a tanulónak szükséges megtennie, melyek nélkülözhetetlenek a továbbhaladáshoz, a fejlődéshez.

A tanítványaimból a maximumot szeretem kihozni amellett, hogy a kihívások optimálisak maradnak. A motiváltság alapvető eleme a zenének, hiszen sokszor a szívünk-lelkünk benne van a zeneművek előadásában. Kell a motiváció ahhoz, hogy gyakoroljunk, kell a gyakorlás ahhoz, hogy sikereket érjünk el és kellenek a sikerek ahhoz, hogy igazán szeressük a zongorázást, a zenét, ami tulajdonképpen a végső cél.

A zenében van valami, ami szavakkal nem megfogalmazható, mégis sokszor szavak által kell körülírni a megfoghatatlant. Ez a szint már művészet. Művész pedig nem csak az, akinek diplomája van róla. Művész az, aki megérti a zeneszerző által írt darabot, s azt a saját lényén és megélésein keresztül tudja úgy interpretálni, hogy a darab eredeti koncepciója nem sérül, mégis egyénit, maradandó értéket alkot.

Egy-egy elkészült darabot tanítványaim számára díjmentesen rögzítek, alkalomadtán videóra is veszek. Megbeszélés alapján nagyobb projektek, mint pl. egy zenei klip elkészítésére is van lehetőség. Legutóbbi tanulói videóklip »itt« érhető el.

A »tanítványaim zongoránál« menüpontban meg lehet tekinteni, hallgatni olyan felvétel részleteket, amik rendszerint órán, vagy versenyen telefonnal, jobb esetben kis kézi kamerával lettek rögzítve.

Óradíj: 6500 Ft/60perc - stúdiómban

8500 Ft/60perc - egyéb egyeztetett címen

Az ár tartalmazza a személyes órák, kották, segédanyagok, stúdiófelvételek költségeit, valamint egy zenei klipet is.

„Próba” óra: amennyiben először találkozunk és óra végén úgy döntesz, nem folytatod tovább, az óra árának felét kérem csak el.