Előadások

A mű a zongoristák Mount Everest-je, amit nem sokan másznak meg. Megtanulása egy gyerekkori álmom volt. Tömérdek mennyiségű gyakorlás után megkerestem egy régi kedves ismerősömet, akivel pár próba után rögzítettük a művet. Láttátok már a Shine című filmet? A mű központi szerepet játszik benne, zseniális, nézzétek meg!

A háromszoros világbajnok Ethan Uslan átirata annyira megtetszett, hogy kapcsolatba léptem vele és elkértem tőle a darab kottáját. Később a fent látható videót elküldtem neki is, amire a következőt írta: „Dear Peter, That was great! Bravo! Thanks for sharing this. You are a great player, maybe you should switch from classical to ragtime? :-) Do you have other videos?„

Mivel ezt a gyönyörű művet zongora+zenekar kombinációjában nem jelentették meg kottailag, egy 20 évvel korábbi kapcsolatomra kellett támaszkodnom. A karmester olvashatatlan, átfirkált, átláthatatlan, kézzel írt szólamokban adta át a partitúrát. Ebből a kottából készítettünk újat az előadásunkhoz, hogy minden hangszernek ki tudjuk osztani a szólamát.

Liszt műveinek igen jelentős többsége köztudottan igen virtuóz. Milyen lehet akkor az az alkotása, aminek azt a címet adta, hogy „Vihar”?

A legnagyobb megtekintésszámú videóm 40 E felett. A Dallamos Melódiák koncertsorozat keretében egy zeneiskola tehetséges növendékeiből álló vonószenekarát létszámilag kissé kibővítve adtuk elő darabjaimat és átirataimat.

Fellépés a Metro Club Theater-ben - részlet.

Remek hangulatban teltek az átiratom próbái, amikről még egy kis »összesítés« is készült. A szóló meglehetősen füstölős tempójúra sikeredett. Főleg egy kis rum után…