Magamról

about me - Zeneművészeti diploma
- Több, mint 30 éves szakmai múlt
- Több, mint 15 éves zenepedagógiai tapasztalat
- Gyerekek tanításával kapcsolatos pedagógiai és pszichológiai ismeretek
- Pályafutásom alatt több száz növendékkel foglalkoztam
- Zeneszerzői tanulmányok, dalszerszői rutin
- Stúdiótechnikai kompetencia

Gyerekkoromban hamar a zongora és a zeneszerzés váltak fő kifejezési eszközeimmé. Diplomáig összesen 7 zongoratanárom és 5 kamaratanárom volt, ami kicsit sem szokványos, viszont nagyon hasznos segítséget adott ahhoz, hogy ma sokféle megközelítési- és szemléletmóddal tudjak hozzáállni egy adott műhöz, feladathoz.

Szóló karrier
Diplomámat zongoristaként szereztem, ami után a pandémiáig rendszeresen koncerteztem különféle stílusirányzatokban. Példa videó »itt«.

Kamara
Pályám során lehetőségem adódott kamarázni a komoly- és könnyűzenében ismert legtöbb hangszerrel, s azok mindenféle hangszercsoportjaival, legyen az vonós- vagy szimfonikus zenekar, kórus, énekesek, különböző ütős- és fúvós hangszerek, elektronikus hangszerek, pop zenekar, így rengeteg zenésszel, táncossal, énekessel hozott össze az élet. Példa videó »itt«.

Zeneszerzés
A zeneszerzést időközben tanultam is, de egészen gyerekkoromig vezethető vissza, onnantól kezdve töretlenül alkotok. Megyei és országos versenyeken, találkozókon, koncerteken, vizsgákon számos alkalommal hangoztak el műveim, átirataim. Komolyzenében főként hangszeremre, vonószenekarra, kamaracsoportokra írok. Könnyűzenei vonalon egy 9 dalból álló pop zenei középlemez mellett számtalan „single” alkotás dedikálható a nevem alá.

Az eddigi legnagyobb kihívás 2015-re tehető. Egy városnyi zenésznek készített átírat kellett városi megrendelésre, egyetlen nagy közös produkcióra, ahol az volt a feladatom, hogy a Beethoven IX. szimfóniájának részleteit írjam át oly módon, hogy egy hangszerrel induljon, s a végéig folyamatosan bővüljön a hangszerapparátus. Az amatőr felvételekből készített videót »ide« töltötték fel.

Stúdiótechnika
Később szenvedélyemmé vált a hangtechnika, amibe mélyen beleástam magam. Évek múltán mind a külső igények, mind pedig a saját indíttatásom folytán döntöttem úgy, hogy nyitok kifelé is.

Hangszeres oktatás
A hangszeres oktatásban nagy rutinom van, egész fiatalon kezdtem, több mint 15 éve foglalkozok gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Részletesebb leírást és videókat a zongoraoktatásról, a hangstúdióról és a gyerekstúdióról a linkekre kattintva találsz.